Knit & Knot beurs voorjaar 2019

download

Al een hele tijd staat het op mijn to-do lijstje om een blog te schrijven over mijn 2e bezoek aan de ‘ Knit & Knot’  beurs in Tilburg. Ik heb weer zo’n leuke dag gehad en wilde de tijd nemen dit goed te verwoorden in een blog. Helaas gebeurde er privé van alles zoals een terugkerende kaakontsteking en mijn zoontje die maanden ziek thuis is geweest i.v.m. een auto-imuunziekte.  Om deze beurs echt eer aan te doen heb ik dus even gewacht tot ik echt de tijd had een goed stukje te kunnen schrijven en jullie mee te kunnen nemen op deze leuke en inspirerende dag!

Zaterdag 6 april was het zover! Mijn vriendin Joyce en ik waren onderweg naar de Koepelhal in Tilburg voor de ‘Knit & Knot’ beurs. Tijdens de 1 uur durende autorit spraken we vol enthousiasme over de dingen waarvan we hoopten ze tegen te komen op de beurs. Voor mij zou het de 2e keer ‘Knit & Knot’ worden, voor Joyce de 1e keer. De stemming zat er goed in toen we aankwamen. De parkeerplaats naast het gebouw was helaas vol dus reden we een stukje verder door. Uiteindelijk konden we parkeren op 5 minuten loopafstand, helemaal prima.

20190406_154147Onderweg van de parkeergarage naar het beursgebouw kwamen we deze grond graffiti tegen.

20190406_124448Aangekomen bij de koepelhal in Tilburg. Helemaal in ons element.

Bij binnenkomst viel ons al meteen op dat het gezellig druk was. We brachten onze jassen naar de garderobe zodat we onze handen lekker vrij hadden. Na een aantal hele leuke dingen gezien te hebben bij verschillende stands besloten we niet alles direct te kopen maar te wachten tot we wat meer gezien hadden. Op die manier hoopten we bewuster onze aankopen te kiezen en niet teveel te kopen, wat uiteindelijk toch nooit lukt 😉

20190406_130425Een overzicht van wat kraampjes en de blogger tafels.

Bij het rondlopen op deze beurs vallen mij direct een aantal dingen op: allereerst is het beursgebouw heerlijk licht. Dit heeft mijn inziens meerdere voordelen. Ik ben op veel handwerkbeurzen geweest waar de hallen zonder ramen en dus erg donker waren. Ik voel me dan een beetje opgesloten en daarnaast kan je de kleuren van het garen pas echt goed zien in daglicht. Naast de heerlijk lichte beurshal ben ik telkens verbaasd over de vernieuwende dingen die er te zien en te doen zijn. Van de workshops tot de artikelen die bij de stands verkocht worden. Je moet dan denken aan; nieuwe garens, patronen die je niet overal ziet tot hele gave gadgets en pakketten. Ik ben doordat ik veel in de wolwinkel ben soms best verwend met het zien van nieuwe garens en patronen. Toch weet de ‘Knit & Knot’ mij te verrassen en dat vind ik uitzonderlijk knap.

20190406_130449Hier gaat mijn “handwerk hart” sneller van kloppen! Prachtige sokkenwol van Langyarns met daarin verstopt een klosje naaigaren in precies dezelfde kleur voor het verstevigen van de teen en hiel.

Een nieuw concept dit jaar was het “Broodje breien”; een workshop met daarbij, de naam zegt het al, een hapje en een drankje. Als je kijkt naar de lijst met verschillende anderhalf uur durende masterclasses zie je dat men inspeelt op de technieken die je nu veel ziet maar ook aandacht schenkt aan de wat oudere technieken en ambachten.

Na een paar uurtjes rondgelopen te hebben zijn we lekker gaan lunchen. Na de lunch hebben we nog even zitten haken. Je zag op meerdere plekken bij de horeca, groepjes dames zitten handwerken. Niks leuker dan omringd door mensen met dezelfde passie even heerlijk bij te komen door middel van met je hobby bezig te kunnen zijn. Uiteraard werden onze aankopen al deels uit de tassen gehaald en nog even goed bekeken.

20190406_154307(0)Zie hier het eindresultaat van een dagje ‘Knit & Knot’. We ging naar huis met onder andere: garen, patroonboeken, siersteekmarkeerders, projecttasjes, mokken van de breimeisjes en nog veel meer garen! 

Kort samengevat hebben we een heerlijke dag gehad waar eigenlijk alles aan klopte. Ik kan wel als tip geven dat als je niet goed tegen drukte kan je beter in de middag kan komen. Na de lunch hebben we ook nog een hele tijd rond gelopen en was het beduidend rustiger.

In de week na de beurs stuurde ik één van de organisatoren; Miranda, nog een bedankje. Ze had me uitgenodigd om te komen voor mijn blog en ik was hiervoor op de gastenlijst gezet. Na wat heen en weer mailen waarin ik mijn bevindingen op de beurs vertelde mocht ik bij haar op kantoor in Vught komen om te brainstormen over een idee voor de aankomende ‘Knit &Knot’ in Oktober. Super trots en enthousiast ben ik om te mogen vertellen dat ik aankomende Oktober 3 dagen aanwezig zal zijn voor een hele leuke samenwerking tussen de ‘Knit & Knot’ beurs en Cotton candy crafts! Meer informatie hierover volgt snel.

20190429_203345

Kijk voor meer informatie over de ‘Knit & knot’ en de aankomende beurs in Oktober op: http://www.knitenknot.nl

Liefs en ‘stay hooked’ Nathalie.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s