Knit & Knot beurs 24, 25 en 26 oktober!

FB_IMG_1569497527447

Het is al bijna zover! Over ongeveer 4 weken is het weer tijd voor de leukste handwerkbeurs van het jaar: de knit en knot beurs in Tilburg! Voor mij is deze editie extra bijzonder want ik ben in plaats van bezoeker dit jaar aanwezig als blogger! Na de afgelopen beurs in het voorjaar hebben de organisatoren van de beurs en ik een aantal keer bij elkaar gezeten om een leuk plan te bedenken voor een samenwerking tussen ‘Cotton candy crafts’ en de knit en knot beurs.

Ik zal alle drie de dagen de nieuwe handwerktafel bemannen. Dit idee is onder andere gegroeid uit de ideeën die naar voren kwamen uit de bezoekers enquete. Hieruit kwam namelijk naar voren dat veel bezoekers een plekje missen waar je lekker kunt gaan zitten, even kunt handwerken en in gesprek kan gaan met andere handwerksters. We zijn begonnen met brainstormen over hoe we dat vorm konden geven.

Screenshot_20190926-192510Ik maakte een moodboard om een beeld te krijgen van hoe we de handwerktafel gaan versieren.

Nadat de versiering en de praktische zaken rondom de tafel rond was zijn we gaan nadenken over welke leuke dingen we konden gaan doen. Naast dat het een plek wordt om samen te komen en te handwerken hebben we ook een aantal thema’s bedacht. Zo roepen we in het kader van #Hollandgotknittalent iedereen die naar de beurs komt op om een pronkstuk mee te nemen. Hoe gaaf is het om iets te kunnen vertellen over 1 van je mooiste projecten?! Of om een project wat veel voor je betekent in de spotlight te zetten?! Wij zullen er voor zorgen dat er plek en ruimte is om deze ‘tentoon te stellen’.

Screenshot_20190910-211345Mijn 1e haakwerk en nog steeds één van mijn favoriete ‘pronkstukken’ : de ananas omslagdoek.

Screenshot_20190926-133659En mijn 2e pronkstuk de ‘mandala madness’ sprei.

In de aanloop naar de beurs kan je thuis ook al aan de slag met 2 verschillende projecten. Zo loopt er een sokkenkal van ontwerpster Bianca Boonstra en zijn er verschillende amigurumi kerstboomhangers ontworpen voor de actie: haak een kind blij. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen een boomhanger haken en deze tijdens de knit en knot in de grote kerstboom hangen. In december wordt deze boom in het kinderziekenhuis neer gezet en tijdschrift ‘aan de haak’ en de  ‘knit en knot’ zullen een bijdrage aan dit goede doel doneren. Om mensen terplekke ook nog een kans te geven aan deze actie mee te doen zullen we bij de handwerktafel patronen en garen neerleggen. Mocht je dus geen eigen project mee hebben genomen kan je toch aan de slag!

FB_IMG_1569497471130De sokkenkal ontworpen door Bianca Boonstra.

Mijn uitgangspunt voor deze beurs is vooral om er 3 gezellige, creatieve en inspirerende dagen van te maken! Ik hoop veel nieuwe mensen met dezelfde passie te leren kennen. Het algemene thema voor de handwerktafel is dan ook: #hetiszofijneenhandwerkstertezijn en dat dekt voor mij de lading volledig. De handwerkcommunity bestaat uit zoveel lieve, bijzondere mensen en ik ben blij en trots hier een onderdeel van te zijn!

Liefs en ‘stay hooked’

Nathalie.

Screenshot_20190926-133528

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s