Wolwinkel Mo & More in Noordgouwe (Zeeland)

20190423_172018

Met het vooruitzicht van een prachtig zonnig paasweekend hadden wij thuis besloten dat het een goed moment was om onze nieuwe caravan eens uit te proberen. Mijn schoonouders hebben een seizoensplek op een camping in Burgh-Haamstede (Zeeland) en we mochten het plekje schuin tegenover hen voor een aantal dagen het onze maken. Op de donderdag voor goede Vrijdag vertrokken we bepakt en bezakt richting het zonnige Zeeland.

Uiteraard had ik een aantal handwerk projectjes ingepakt en bedacht om een leuke wolwinkel in de omgeving te gaan bezoeken en dat is gelukt! Via Google had ik een winkel gevonden die me aansprak; Mo & More in Noordgouwe. Het idee was om samen met mijn schoonmoeder de winkel te bezoeken en misschien iets leuks te kopen maar tijdens mijn bezoek werd ik zo verrast dat ik besloot er een blog over te schrijven.

Mo & More is een wolwinkel gevestigd in een bijgebouw van een boerderij. Tegenover de winkel vind je een prachtig tulpenveld waar je zelf tulpen mag plukken. Voor €5 mag je 30 tulpen mee naar huis nemen!

20190420_111045

De eigenaresse van de winkel, Monique, begroette ons heel vriendelijk en na een tijdje rond te hebben gekeken vroeg ik haar of ik foto’s mocht maken voor mijn blog en dit mocht. Als je de winkel binnen loopt stap je echt in een wolparadijs! Het was een hele warme dag en in de winkel was het heerlijk koel. Wat gelijk opviel was de enorme lange tafel die over de gehele lengte van de winkel loopt. Enorm uitnodigend om lekker aan te handwerken of te snuffelen in alle patroonboekjes die op tafel lagen.

20190420_113231

Rechts in de hoek vind je de mooie toonbank met allerlei fournituren erop en omheen. Dus naast dat je terecht kunt voor prachtige soorten garen kun je ook de bijpassende haak en breinaalden, steekmarkeerders en knoopjes kopen.

20190423_171618Monique, de eigenaresse van Mo & More achter haar toonbank.

Ik heb een aantal rondjes door de winkel gemaakt en me verwonderd over de mooie en bijzondere soorten garen. De slogan van de winkel: “Een winkel met wolbeleving en meer” is echt heel passend bij hoe ik deze winkel beleefd heb.

Ik heb het idee dat Monique ervoor gekozen heeft vooral te kiezen voor de wat bijzondere garensoorten. Zij verkoopt dus niet alleen de gangbare garenmerken zoals Scheepjes maar er liggen, voor mij, nieuwe en aparte dingen in de schappen. Een kleine greep uit de merken die ik gezien heb zijn: Vacht en dacht, Drops design, Lang yarns, Katia, Lettlopi en Geilsk. Ook voor fairtrade en gerycled garen ben je bij Mo & More aan het juiste adres.

20190420_113259Het assortiment sokkenwol van Lang yarns .

Ik heb een leuk gesprek gehad met Monique over onder andere de keuzes die zij maakt qua inkoop en de beurzen die ze bezocht heeft en nog gaat bezoeken. Ik voelde mij super gastvrij ontvangen. We kregen een heerlijk kopje koffie en hebben een tijdje zitten handwerken. Je kunt zien en voelen dat Monique enorm veel hart voor haar zaak heeft. Het enthousiasme waarmee ze vertelt over haar vak en de dingen die haar inspireren werkt enorm aanstekelijk. Als ik in de buurt zou wonen zou dit zeker een plek zijn waar ik vaak zou komen.

IMG_20190420_143045_572Helemaal in mijn element.

Ik raad iedereen met een hart voor handwerken aan eens een bezoekje te brengen aan wolwinkel Mo & More!

Mo & More                                              Brouwerijstraat 18                                  4317 AC Noordgouwe.                          Www.mo-and-more.nl

20190420_135416Terug op de camping. Helemaal blij met mijn aankopen.

Liefs en ‘Stay hooked’ Nathalie.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s