Review Scheepjes Whirl

20180621_112011.jpg

Zo zijn het net heerlijke taartjes!

In Juli 2017 kocht ik mijn eerste Whirl bol. Het uitzoeken van de juiste kleur was al een hele uitdaging! Wat een prachtige kleurencombinaties zijn er! Uiteindelijk viel mijn keuze op de kleur ‘Peppermint patty cake, een combinatie van groen en aqua blauwe tinten.

scheepjes-whirl-775-peppermint-patty-cake

Helemaal blij met mijn nieuwe aankoop bleek het ook nog best moeilijk om te beslissen wat ik van dit garen zou gaan maken. Het moest voor mijn gevoel wel ‘whirlwaardig’ zijn (lees: €24,50 voor één bol). Uiteindelijk kwam ik bij het patroon voor de ‘lost in time’ shawl uit. Dit is een driehoek shawl ontworpen door Johanna Lindahl.

Zoals je op de foto kunt zien zijn de Whirls een zogenaamd verloopgaren. Dit houdt in dat de kleur langzaam naar een andere kleur ‘verloopt’. Ik benadruk hierbij langzaam, bij andere verloopgarens verlopen de kleuren vaak veel abrupter en dat geeft naar mijn inziens een minder mooi effect.

De draden van de Whirl zijn getwijnd. Dit betekend dat de draad uit meerdere dunne strengen bestaat maar dat deze in elkaar gedraaid zijn zodat het garen niet splijt bij het haken of breien ervan. Mijn ervaring is dan ook dat het prettig garen is om mee te werken. Het haakt soepel en je steekt niet snel ‘in’ het garen.

whirlpostersept

Op het etiket word naald 3,5 tot 4 mm aangeraden. Aangezien ik redelijk los haak kreeg ik het beste resultaat met de 3,5 mm haaknaald. De samenstelling van dit garen is 60% katoen en 40% acryl. Het eindresultaat wordt hierdoor heerlijk luchtig, het pluist niet en valt niet te zwaar. Door de eerder genoemde samenstelling is het haak of breiwerk ook machine wasbaar. Ik raad wel aan dit niet te vaak te doen en indien mogelijk op een wolwasprogramma.

Mijn eindconclusie is dat de Whirl aan al mijn verwachtingen voldoet. De kwaliteit is goed. De prijs is hoog (€24,50 voor 215 gram) je krijgt daarentegen wel 1000 meter garen waar je makkelijk een (kleine) omslagdoek mee kunt maken. Het is nu bijna Juli 2018 en ik heb ondertussen 4 projecten gemaakt met dit prachtige garen.

Scheepjes Whirl 🔴🔴🔴🔴⚫ score 4 van de 5 bolletjes. Verkrijgbaar online en bij de officiële Scheepjes verkooppunten.

Liefs en ‘stay hooked’

Nathalie.

scheepjes-whirl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s