Wolwinkel Crea Irene in Bleiswijk

 

foto voorkant winkel annelies

In 2004 ben ik verhuisd naar Bleiswijk, een echt dorp, tussen Rotterdam en Den Haag in. Als echte Rotterdamse was dit enorm wennen. Ik miste een aantal dingen heel erg. De drukte om me heen, winkels die altijd open zijn en plekken om lekker buitenlands eten te halen. Ik vond het enorm moeilijk om aansluiting te vinden bij mensen in het dorp. Toen ik zelf weer meer ging handwerken kwam ik via Facebook in contact met iemand die een haakclubje wilde beginnen op de woensdagochtend. Sindsdien heb ik veel meer contact met mensen in het dorp. Via deze mensen kwam ik in contact met Crea Irene. Zij waren toen nog gevestigd in hun woonhuis aan de Hoefweg. Hans en Irene verkochten vanuit huis op vrijdag en zaterdag allerlei soorten garen en een klein assortiment haak- en breinaalden. Steeds meer mensen vonden hun weg naar deze gezellige dorpswinkel en zo groeiden zij na een aantal jaar volledig uit hun jasje. Bij hen groeide steeds vaker het idee om een winkel te openen in het centrum van Bleiswijk. In december 2017 was dit zover en werd de winkel feestelijk geopend!

foto Heraut

(Van links naar rechts: Irene, Hans en Debbie)

Het is echt een prachtige winkel geworden. Ze hebben een groot assortiment van allerlei garen. Alles wat je aan garen kunt bedenken is hier te koop; wol, alpacawol, acryl, katoen, acryl/katoen mix tot garen van bamboe. Voor ieder wat wils. Crea Irene is officieel Scheepjes, Phildar en Lammy dealer.

Naast alle soorten garen die ze verkopen onderscheidt Crea Irene zich ook in alle andere benodigdheden met betrekking tot handwerken. De wand naast de kassa hangt vol met alle mogelijk te bedenken fournituren. Daarnaast verkopen zij heel veel verschillende haak- en breinaalden van onder andere de merken Clover, Addi en Knitpro. Ook is er een groot assortiment aan borduur- en naaigarens en naalden te vinden. Sinds kort is het borduurassortiment van DMC uitgebreid.

foto fournituren.jpg

Sinds twee jaar volg ik haakles bij Debbie. Zij is vaste medewerkster bij Crea Irene. Zowel Debbie als Irene hebben veel ervaring met verschillende technieken en kunnen hier in de winkel advies over geven. Op donderdagmiddag en vrijdagochtend is er een inloopspreekuur. Je kunt dan binnen lopen voor hulp bij het handwerken.

In februari ben ik gestart met vrijwilligerswerk in de winkel. Elke vrijdag help ik in de winkel met de verkoop en daarnaast beheer ik het Instagram account van de winkel.

_MG_0222

Op de woensdagochtend en vrijdagavond worden er workshops gegeven en binnenkort starten de beginnerscursussen haken. Tijdens deze workshops is het heel gezellig aan de grote tafel in de winkel. Onder het genot van iets lekkers te eten en te drinken worden er nieuwe technieken aangeleerd zoals tunisch haken en rondbreien op 5 naalden.

Naast de tafel staat de boekenkast met heel veel mooie boeken en tijdschriften vol met patronen. Hoe fijn is het om onder het genot van een kopje goede koffie een mooi patroon en het bijpassend garen uit te kiezen?!

Crea Irene is kort samengevat een echt paradijs voor iedereen met een hart voor handwerken. Als jullie meer willen weten over de winkel is dat mogelijk via Facebook, Instagram (crea_irene) en de website http://www.creairene.nl

Crea Irene
Dorpstraat 91
2665 BH Bleiswijk
010-3160542
Parkeren is gratis (met parkeerschijf) en kan voor de deur

Zondag gesloten
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met donderdag 09.30-17.00
Vrijdag 09.30-19.30
Zaterdag 09.30-16.00

Liefs en “Stay hooked” Nathalie

foto kast color crafter

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Wolwinkel Crea Irene in Bleiswijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s