Scheepjes Ubuntu evenement

Creahuys41_kioskvlag

Via de officiële Facebook groep van Scheepjes werd ik op de hoogte gebracht van een speciaal Ubuntu evenement. Aangezien ik deze cal aan het maken ben voor bij Crea Irene in de winkel was mijn interesse direct gewekt.

Van alle dames uit mijn haakgroepje is er nog maar één die ook meedoet aan deze cal. Helaas kon zij en niemand anders van mijn “haakvriendinnen” tijd vrij maken om met mij mee te gaan. Er bleef niks anders over dan alleen te gaan. Best spannend vond ik het om op zo’n evenement alleen binnen te stappen. Ook omdat het in een voor mij nog onbekende wolwinkel gehouden werd.

Ik stapte in mijn auto om de rit van jawel…18 minuten te maken. Het Creahuys 41 is gevestigd in Hazerswoude Rijndijk. Vanuit Bleiswijk dus praktisch om de hoek. Ik had mijn Ubuntu ingepakt en stapte vol goede moed binnen.

20181103_123850

Wat een prachtige warme winkel! Ik werd bij binnenkomst direct aangesproken met de vraag of ik koffie wilde. Ik kreeg een, by the way heerlijke, kop cappuccino en ik kreeg uitleg over wat er te doen was. Ik kon aanschuiven bij een (gratis!) Workshop voor het maken van een mini Ubuntu onderzetter. Ik mocht mijn kleurtjes Scheepjes Stonewashed uitkiezen en plaats nemen aan de grote gezellige tafel.

20181103_122506

Ik koos voor een aantal roze tinten en raakte al snel in gesprek met een aantal dames aan tafel. De meesten daarvan waren ook al met de Ubuntu cal bezig en dat schept toch een band! Esther Dijkstra van It’s all in a nutshell was aanwezig om de workshop te begeleiden. Dit deed zij op een hele fijne rustige manier. Eigenlijk precies hetzelfde zoals ze verschillende patronen uitlegt op haar Youtube kanaal. Ik volg Esther al jaren en het was superleuk haar in het echt te ontmoeten. De tafel was gedekt met alle haakbenodigheden en allerlei lekkers.

20181103_123901

Het patroon van de onderzetter die de naam “Six degrees of seperation” draagt en ontworpen is door Dedri Uys was goed te volgen maar wel bewerkelijk. Ik ben er zeker 2 uur mee bezig geweest. Nog net op tijd om nog even te kletsen met de enthousiaste eigenaresse van deze winkel; Audrey en om een rondje door de winkel te maken. Ik heb een aantal prachtige garens en een haak en brei journaal gekocht. Ik kreeg ook nog een felroze, goed gevulde, goodiebag van Scheepjes mee!

20181103_152624

Ik vond het heel leuk Esther in het echt te ontmoeten en haar meegebrachte Ubuntu te bewonderen. In haar geval is deze natuurlijk al af en dat is toch heel gaaf om te zien. Als je daarbij optelt dat de mensen van het Creahuys 41 ontzettend lief en gastvrij waren was dit echt een topdag en zeker niet mijn laatste bezoek aan deze winkel!

20181103_153355

Op http://www.creahuys41.nl en hun Facebook pagina staan alle nuttige informatie zoals de openingstijden en alle gave workshops die ze nog gaan geven.

Liefs en “stay hooked” Nathalie

Advertentie

2 gedachten over “Scheepjes Ubuntu evenement

  1. Dat ziet er uit als een te gekke dag!
    En het mooie van zo’n dag is, dat je allemaal mensen bij elkaar hebt met dezelfde passie. Dat wekt sowieso een band. 😉 Goed dat je gegaan bent. Moet je vaker doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s