Scheepjes Stardust review

stardustmail.jpg

Mijn eerste kennismaking met het Scheepjes Stardust garen was tijdens een workshop Tunisch haken. Ik mocht 2 bollen uitkiezen die we om de toer zouden wisselen.

Ik ben sowieso dol op alles wat glinstert dus ik was op slag verliefd! Wat een prachtige kleuren met een mooie subtiele glitter! De glitter lijkt over het garen heen gestrooid i.p.v. zoals je bij veel andere glitergarens ziet, er een glitterdraadje met het garen meeloopt. Ik koos voor de kleuren: Pegasus en Saggitarius; vernoemd naar verschillende sterrenbeelden.

20180913_122422

Pegasus is één van de negen effen kleuren en Saggitarius één van de 5 verloopgarens. De laatst genoemde heeft een lang verloop, wat inhoudt dat je niet elke paar meter een andere kleur krijgt maar dat je echt een stuk kunt haken of breien voor de kleur verandert.

stardust

De samenstelling van dit garen is:      75% Premium acryl, 11% wol, 11% mohair en 3% polyester. De 3 procent polyester zijn de glittertjes.  De bol weegt 100 gram en er zit maarliefst 540 meter op! Hierdoor kan je met 2 bollen al een grote sjaal maken.

20180317_145423

Mijn ervaring met dit garen is dat het super lekker “weghaakt” Het garen glijdt soepel over de, in mijn geval, Tunische haaknaald. Doordat er mohair in is verwerkt pluist het garen licht maar dat is juist de bedoeling voor een mooi “fluffy” effect. Hierdoor is het uithalen wel iets lastiger.  Het garen is gemaakt voor haaknaald 3-3,5 mm.

Dat het garen iets pluist, en daardoor moeilijk uit te halen is, is voor mij het enige nadeel aan dit garen. Het werkt heerlijk en het eindresultaat is ook echt prachtig! Ik ben zeker van plan om meer met dit garen te gaan maken. Ik denk dat het ook heel mooi is om bij voorbeeld een trui mee te breien. Hier zal ik nog wel even voor moeten oefenen 😉

Scheepjes Stardust verkrijgbaar bij de officiële Scheepjes verkooppunten €6,60

De foto’s zijn gemaakt bij Crea Irene in Bleiswijk.

Score: 🔴🔴🔴🔴⚪

Liefs en stay hooked

Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s